Politik

Selepas Ismail Sabri, KJ pula akui ‘dilanyak’ UMNO

BANGI – Selepas bekas Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob mendedahkan ‘dilanyak’ parti sendiri, bekas Timbalan Ketua UMNO Bahagian Rembau, Khairy Jamaluddin, pula mengakui keadaan yang sama.

Ketika memberi komen balas terhadap penjelasan Naib Presiden UMNO itu, bekas menteri dibawah pentadbiran Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Ismail Sabri, mengakui turut diserang rakan dalam parti sendiri.

“Apa pun, kami sudah lakukan yang terbaik untuk negara seperti keluar dari pandemik, pulihkan ekonomi. Anda boleh berbangga untuk perkara itu,” kata Khairy menurut Sinar.

Terdahulu, hari ini (10 Februari) Ismail Sabri ketika memperbetulkan salah faham dalam wawancara dengan beberapa media baru-baru ini mengakui kecewa akibat ‘dilanyak’ oleh UMNO sendiri, seolah-olah beliau bukan menteri UMNO.

Beliau menyifatkan UMNO seolah-olah pembangkang ketika beliau menjadi Perdana Menteri apabila turut bersama pihak lain menyerang beliau, bukan mempertahankannya.

“Saya agak kecewa. Tapi saya tak pernah menunjukkan kekecewaan saya. Saya perdana menteri UMNO untuk memperkukuhkan UMNO. Daripada 29 menteri Kabinet 14 adalah menteri BN dan Perdana Menteri.

“Jadi separuh daripada Kabinet itu, walaupun kita hanya ada 42 kerusi di Parlimen.

“Tetapi ditekan oleh UMNO sendiri. Seperti saya bukan menteri UMNO. Setiap apa yang berlaku tekanannya adalah terlalu kuat kepada saya,” katanya.

Show More

Related Articles

Back to top button