Politik

Muqharabbin letak semua jawatan dalam UMNO

KUALA LUMPUR – Ketua Pemuda UMNO Lembah Pantai, Datuk Muhamad Muqharabbin Mokhtarrudin mengumumkan perletakan serta-merta semua jawatan dalam parti susulan penyingkiran beberapa pemimpin parti itu oleh Majlis Kerja Tertinggi (MKT) malam tadi.

Muhammad Muqharabbin dalam satu kenyataan hari ini menyifatkan kepimpinan MKT sebagai pemimpin paling penakut dalam sejarah parti itu.

Katanya, tiada guna untuk beliau kekal dalam parti yang dipimpin oleh barisan kepimpinan tidak bertanggungjawab.

“UMNO kini sudah mati dengan demokrasi dan kepimpinan MKT (Majlis Kerja Tertinggi) kini adalah para pemimpin yang paling penakut dalam sejarah UMNO.

“Saya akan serahkan surat rasmi peletakan jawatan dalam minggu ini.

“Tiada guna orang muda seperti saya dan lain-lain berjuang untuk perjuangan nenek moyang bangsa agama kami tetapi dipimpin oleh mereka yang tidak bertanggungjawab,” katanya Exco Pemuda UMNO itu.

Meskipun melepaskan jawatannya, beliau akan tetap menjaga ukhuwah dengan pemuda-pemuda UMNO lain yang kekal dalam parti tersebut.

Malam tadi, UMNO mengumumkan pemecatan Khairy Jamaluddin dan Tan Sri Nor Omar serta puluhan ahli lain juga menggantung keahlian selama enam tahun terhadap empat pimpinan termasuk Datuk Seri Hishamuddin Hussien.

Show More

Related Articles

Back to top button