Politik

Perhimpunan Agung Bersatu pada 3 Mac ini

KUALA LUMPUR – Perhimpunan Agung Tahunan (PAT) Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) 2022 akan diadakan bermula 3 Mac sehingga 5 Mac ini.

Setiausaha Agung Bersatu, Datuk Seri Hamzah Zainuddin berkata, perkara itu ditetapkan semasa Mesyuarat Majlis Pimpinan Tertinggi (MPT) Bersatu semalam selaras dengan Fasal 12.2 Perlembagaan parti.

Selain itu katanya, tarikh-tarikh bagi Persidangan Cawangan, Persidangan Bahagian dan Perhimpunan Agung Tahunan 2023 adalah seperti berikut iaitu Persidangan Cawangan 2023 diadakan pada 1 Julai hingga-31 Ogos ini.

Katanya, Persidangan Sayap-Sayap Bahagian pula diadakan pada 7 Oktober diikuti Persidangan Bahagian pada 21 Oktober manakala Perhimpunan Agung Tahunan pada 23 November hingga 25 November tahun ini.

“Sehubungan itu, pemilihan bagi Ahli Jawatankuasa (AJK) Cawangan, Bahagian dan Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi (AMPT) bagi penggal yang baharu akan diadakan pada tarikh-tarikh seperti di atas selaras dengan Perlembagaan Parti,” katanya menerusi kenyataan.

Mengulas lanjut Hamzah berkata, mesyuarat MPT Bersatu juga membincangkan laporan post-mortem keputusan Pilihan Raya Umum ke-15 lalu.

Tambahnya, MPT Bersatu turut membincangkan strategi parti bagi menghadapi Pilihan Raya Negeri (PRN) akan datang.

Show More

Related Articles

Back to top button