Berita Semasa

Dua beradik maut dalam kebakaran

GOMBAK – Dua beradik maut selepas selepas rumah mereka di Jalan Dewan Simpang Tiga, Kampung Tanggut, di sini, terbakar, awal pagi tadi.

Menurut Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Selangor Datuk Norazam Khamis, kedua-dua mangsa ditemukan rentung dalam rumah berkenaan.

Katanya, pihak bomba menerima panggilan kecemasan berhubung kejadian itu, jam 3.54 pagi tadi.

“Seramai 17 anggota bersama empat jentera dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Gombak dan BBP Rawang dikejarkan ke lokasi kejadian.

“Sebaik tiba, kami mendapati terdapat sebuah rumah teres terbakar 70 peratus dan mengambil masa kira-kira 10 minit untuk mengawal kebakaran,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Tambah Norazam, pihaknya menemui dua mangsa iaitu masing-masing dua kanak-kanak berusia sembilan dan enam tahun, rentung, dalam kejadian itu.

“Kanak-kanak yang ditemukan rentung itu Nur Syaza Alfisya Muhammad Faizan, 9 dan adik lelakinya berusia enam tahun Muhammad Al Qayyum Muhammad Faizan.

“Difahamkan ketika kejadian, pintu jeriji kediaman berkenaan berkunci, dengan ibu bapa mangsa dikatakan keluar rumah,” katanya lagi.

Show More

Related Articles

Back to top button