Jenayah & Mahkamah

Remaja hilang ditemui selamat di Shah Alam

SEPANG – Seorang remaja perempuan yang dilaporkan hilang di Taman Salak Maju di sini Ahad lepas, ditemui selamat di sebuah kondominium di Seksyen 13 Shah Alam, semalam.

Remaja berkenaan, Salsabila Putri Mad Nasir, 13, ditemui di lokasi berkenaan bersama seorang lelaki dan wanita berusia 19 dan 18 tahun oleh anggota polis pada kira-kira pukul 9 malam tadi.

Ketua Polis Daerah Sepang, ACP Wan Kamarul Azran Wan Yusof berkata, polis kemudiannya menahan seorang lagi lelaki berumur 21 tahun di sekitar lokasi sama kira-kira setengah jam kemudian.

Turut dirampas, tiga unit telefon bimbit, dua helai baju serta seluar, dua topi keledar serta sebuah motosikal Yamaha 15 yang dipercayai digunakan semasa kejadian.

“Ketiga-tiga individu yang ditahan bagi membantu siasatan didapati tidak mempunyai sebarang rekod jenayah. Siasatan awal mendapati dua lelaki yang ditahan mengaku terlibat dalam kes itu,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

“Mereka mengaku menaiki motosikal untuk berjumpa remaja itu. Kemudian remaja itu bersama salah seorang lelaki berkenaan menaiki Grab, manakala seorang lagi lelaki menunggang motosikal pulang ke Shah Alam,” katanya.

Wan Kamarul kemudiannya menambah, kes disiasat mengikut Seksyen 361 Kanun Keseksaan.

Dalam kejadian Ahad lepas, Salsabila Putri disedari hilang oleh abangnya pada pukul 2.30 pagi.

Pemeriksaan lanjut menerusi rakaman kamera litar tertutup (CCTV) mendapati remaja itu berjumpa dengan seorang lelaki, yang telah membawanya keluar daripada kawasan taman tersebut.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button